Джемілєв та Брати Капранови проведуть творчу зустріч, присвячену кримським татарам

У рамках презентації книги «Мальована історія Незалежності України» Брати Капранови та Мустафа Джемілєв розкажуть спільну історію кримських татар та українців

12 листопада у Києві відбудеться зустріч на тему «Українці – кримські татари: дві мови – одна історія», повідомляє Gazeta.ua.

«Мальована історія Незалежності України» - це короткий (80 сторінок), логічний і зрозумілий виклад історичних подій, які зв'язують єдиною ниткою розвиток державності, починаючи від трипільських та кіммерійських племен аж до 1991-го року. Вона об'єднує в одне ціле історію всіх українських земель - від Закарпаття та Галичини до Слобожанщини та Криму. Самі автори розповідали, що ідеєю книги було просте та зрозуміле викладення історії, аби вона могла зацікавити школярів.

У цій книзі вперше в українській історичній публіцистиці історію Криму та кримськотатарського народу подано невід'ємно від історії решти українських земель, а історію кримськотатарської державності разом з історією державності української.

Попри стереотипи, стосунки українців та кримських татар – це не набіги та ясир. Це – співпраця, допомога, бої пліч-о-пліч. Незалежна Україна не може будуватися на ідеології, яка є ворожою щодо частини народу. А отже спільна історія українців, кримських татар, гагаузів, караїмів, греків, євреїв – усіх народів, що творять сьогодні українську державу – необхідність номер один.