Міжнародна лижна федерація дискваліфікувала Ванессу Мей через фальсифікацію результатів

Міжнародна федерація лижних видів спорту (FIS) дискваліфікувала на чотири роки всесвітньо відому скрипачку Ванессу Мей за порушення правил кваліфікаційних змагань перед Олімпіадою в Сочі-2014

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт FIS.

Ванесса Мей взяла виступала як гірськолижниця на Олімпійських іграх в Сочі, посівши 67-е місце в гігантському слаломі. Мей за підсумками двох спроб відстала від чемпіонки словенки Тіни Мазе на 50,10 секунди і посіла останнє місце серед спортсменок, які фінішували. На гірськолижній трасі в Сочі спортсменка виступала за Таїланд під прізвищем батька - Ванакорн.

Щоб заробити необхідні для потрапляння на Олімпіаду очки, Ванесса Мей повинна була виступити на змаганнях в Швеції, Норвегії, Словенії та Швейцарії. Асоціація лижного спорту Словенії заявила, що знайдені докази того, що результати, які Мей показала в Словенії в січні, були сфальсифіковані під впливом тайських гірськолижних чиновників.

FIS зазначила, що без набраних нечесним шляхом очок Мей не виконала б умов відбору на Олімпіаду. Спеціальна комісія FIS з'ясувала, що результати кваліфікаційних стартів, що відбувалися в січні, були змінені.

FIS також дискваліфікувала причетних до скандалу словенських чиновників Борута Хробата (два роки), Матьяжа Голтежа, Владо Макуц, Уроша Шінковеца (усі - один рік) і італійця Фабіо Де Кассано (один рік).