МЗС України надіслало Росії ноту протесту через агресію на Донбасі

Міністерство закордонних справ України надіслало сьогодні ноту міністерству закордорнних справ Російської Федерації, у якій висловила протест проти триваючих актів агресії Росії проти України

Про це на брифінгу у вівторок повідомив речник МЗС Євген Перебийніс, передає Еспресо.TV.

У ноті зазначається, що на території Київського району міста Донецька зосереджені російські системи залпового вогню "Град", а також в районі населеного пункту Курахове.

Крім того, зафіксовані облаштування позиції ЗРК "Панцир" у районі міста Новоазовськ. Також у ноті йдеться про те, що було зафіксовано переміщення з території Росії у напрямі населеного пунку Красний Луч Луганської області колон військової техніки у складі 32 танків, 16 гаубиць, 30 КамАЗів з боєприпасами та особовим складом, біля Новоазовська було зафіксовано 6 "Градів", 4 боємашини "Тигр", 8 танків, 2 САУ. А поблизу прикордонного пункту Дякове було зафіксовано рух військової техніки з 40 КамАЗів та 20 грамат.

Крім цього, було зафіксовано переміщення через Керченську переправу із Росії на території АР Крим 30 гаубиць типу "Д-30", а також збільшення кількості "Градів" у районі міста Джанкой.

Речник МЗС також заначив, що українські дипломати у ноті висловили протест щодо регулярних порушень повітряного простору України та ведення повітряної розвідки російськими вертольотами та безпілотниками.