ОБСЄ: Ми не звинувачуємо жодну зі сторін в обстрілі школи в Донецьку

В ОБСЄ наголосили, що в звіті лише вказували наявну інформацію про те, з якого боку летіли снаряди, але не звинувачували жодну зі сторін в обстрілі школи в Донецьку

Про це заявив речник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Майкл Боцюрків під час прес-конференції, пише Еспресо.TV.

«Не завжди можна встановити джерело агресії, звідки летіли снаряди. Стосовно школи ми намагалися провести найбільш щільний чіткий аналіз. Якщо ви побачити наші звіти, ви зрозумієте, що ми не звинувачуємо жодну зі сторін. Ми вказували наявну інформацію про те, з якого боку летіли ці снаряди, але ми ні на кого не вказуємо», - повідомив Майкл Боцюрків.

Нагадаємо, моніторингова місія ОБСЄ оприлюднила звіт після відвідування району Донецька, де 5 листопада був артобстріл, унаслідок якого на стадіоні школи №63 загинуло двоє підлітків, четверо зазнали поранень. Проведений місією аналіз показує, що хоча б чотири з воронок були викликані вогнем 120 мм мінометних снарядів, а дві інші - вогнем 122 мм артилерійських снарядів."За оцінкою СММ, всі вони були випущені з території, що розташована на північний захід від футбольного поля і мали високий кут обстрілу", - йдеться в документі.

Раніше речник МЗС Євген Перебийніс у своєму "Твітері" показав фотодокази того, що обстріл школи в Донецьку, внаслідок якого загинули діти, вівся з Макіївки, контрольованої бойовикам.