Розпочато роботу над документальним фільмом про Джемілєва

Стрічка покаже Мустафу Джемілєва не як політика, а велику особистість, з його слабкостями, подвигами, захопленнями та страхами

Творчий колектив у складі Таміли Ташевої - співзасновника і координатора громадської ініціативи "КримSOS", координатора Департаменту медіа-інформації ГО "Земляцтво кримських татар у місті Києві", продюсера музичних проектів; Ольги Маркової   - режисера та продюсера,  громадського діяча, експерта-міжнародника з прав людини; Фіми Чупахіна - піаніста, композитора, саундпродюсера, розпочинають роботу над створенням повнометражного документального фільму про лідера кримськотатарського народу. Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі Мінкультури.

Фільм покликаний показати Мустафу Джемілєва не як політика, а велику особистість, з його слабкостями, подвигами, захопленнями та страхами. Фільм будуватиметься на дослідженні історій з життя Мустафи Джемілєва. Художній прийом дозволить глядачу пережити ключові моменти долі Мустафи та його очима подивитися як на радянське минуле так і на сучасну Україну та світ.

Мустафа Джемілєв - українець, лідер кримськотатарського народу, всесвітньо відомий правозахисник. У боротьбі за повернення свого народу з місць депортації на батьківщину, в Крим, він провів понад 15 років у радянських таборах і в'язницях. Він витримав найдовше в світі голодування в 306 днів.

Його іменем називають площі і вулиці у Туреччині. Він отримав десятки премій за свою правозахисну діяльність. Цього року він був номінований на Нобелівську премію миру.

З перших днів окупації Криму Мустафа Джемілєв став голосом українського народу на міжнародній арені. Завдяки йому тема України, Криму і кримськотатарського народу обговорювалася на найвищому політичному рівні. Тепер, в умовах окупації, Мустафа Джемілєв продовжує боротися за захист свого народу.