Steel Mont Trading знизить поставки в Україну вугілля з ПАР

Компанія Steel Mont Trading Ltd має намір знизити поставки вугілля з ПАР в Україну з запланованих базових 1 млн тонн до 500 тис. тонн

Про це на прес-конференції повідомив директор "Укрінтеренерго" Володимир Зіневич, передає Еспресо.TV, з посиланням на Апостроф.

"У нас є підписана специфікація на 500 тис. тонн, більше трейдер не хоче з нами мати справу. Йому зараз доводиться вирішувати дуже складні репутаційні питання зі своїм банком, зі своїми іншими партнерами...Тому більше, ніж 500 тис. я на сьогодні не бачу. У нас по кожним 250 тис. тонн підписувалася окрема специфікація. Залежно від ситуації на ринку та наповненні вугіллям він міг бути зупинений в будь-який момент", - сказав він.

Пан Зіневич додав, що "Укрінтеренерго" продовжує переговори з різними компаніями, зокрема, в середу запланована зустріч з представниками RWE і E.On.

Нагадаємо, вчора Голову Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана викликали на допит в Генеральну прокуратуру України через можливі махінації із закупівлею вугілля в ПАР.

Читайте також: Опубліковано текст контракту на закупівлю вугілля в ПАР