В Мінфіні розповіли, як будуть обирати банки для бюджетників

Розроблені нові критерії відбору фінансових установ, які будуть обслуговувати бюджетні установи

Про це повідомив директор департаменту фінансової політики Міністерства фінансів Володимир Коцюба в ході круглого столу, передає Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

Як зазначив чиновник, у міністерстві вже є певні напрацювання з питання відбору банків для обслуговування бюджетних установ, які обговорювалися з Національним банком України та громадськістю. Найближчим часом документ буде винесений на розгляд Кабінету міністрів.

За його словами, проект передбачає додаткові вимоги до банків, що обслуговують бюджетні установи, в тому числі виконання норм законодавства і відсутність заходів впливу НБУ, обов'язкова участь банку в будь-якій національній платіжній системі, а також наявність облігацій внутрішньої державної позики у портфелі банку на суму не менше 20% регулятивного капіталу (основним призначенням якого є покриття негативних наслідків різноманітних ризиків, які банки беруть на себе у процесі своєї діяльності, - ред.).

Водночас, чиновник підкреслив, що є ряд бюджетних програм, які повинні обслуговуватися виключно в державних банках, але не уточнив їх перелік.