В ОБСЄ кажуть, що не зливають українські позиції, а «надають інформацію»

Звітування місії ОБСЄ здійснюється нейтрально і неупереджено

Про це заявив речник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Майкл Боцюрків під час прес-конференції, пише Еспресо.TV.

«Я хочу сказати, що ми не розкриваємо позиції українських військових. Наші працівники звітували про наслідки роботи перед спільним комітетом за участю української і російської сторони. Оскільки члени комітету залежать від нашої інформації, ми забезпечили їх цією інформацією», - зазначив Майкл Боцюрків.

За його словами, звітування здійснюється нейтрально неупереджено і якомога в більш акуратний спосіб.

«Ми  не можемо приховувати якісь речі. Йдеться про обстріли чи виявлення озброєних людей.  Нам лишається тільки звітувати і повідомляти всі факти до членів ОБСЄ. Ми не впливаємо на цю ситуацію. Ми лише встановлюємо факти. У нас є колеги в Маріуполі. Була інформація, що 80 % цієї місії Росіяни. Я перевірив інформацію. Лише один з цієї групи з Росії», - зазначив він.

Нагадаємо,  напередодні українські ЗМІ повідомили, що спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, які вчора зустрічалися з представниками України і Росії в "Спільному центрі контролю і координації", оприлюднили інформацію про місце дислокації українських військових.

Речник РНБО Андрій Лисенко підтвердив, що окремі предствники моніторингової  місії ОБСЄ розголошують інформацію про дислокацію у військових підрозділів.