Аксьонов вирішив забрати приватний "Кримхліб" у власність анексованого Криму

Державна рада Республіки Крим прийняв в середу рішення про націоналізацію ПАТ "Кримхліб", продукція якого займає 36% ринку хлібобулочних виробів в регіоні, і ПАТ "Комбінат хлібопродуктів міста Сімферополя", яке є основним постачальником борошна для ПАТ "Кримхліб"

Про це повідомляє "Интерфакс".

Псевдоглава Республіки Крим Сергій Аксьонов повідомив раніше, що колектив ПАТ "Кримхліб" звернувся до нього з проханням націоналізувати підприємство. За його інформацією, керівники ПАТ "Кримхліб" вивели на Україну всі оборотні кошти компанії, вивезли з Криму на Україну стратегічний запас зерна і перестали вкладати гроші в ремонт виробничих потужностей. "Ми не можемо, звичайно, допустити того, щоб монополіст розвалився на наших очах", - сказав глава республіки Крим.

Представники контролюючих та наглядових органів Криму кілька разів заявляли про порушення в роботі ПАТ "Кримхліб".

Прокурор Криму Наталя Поклонська повідомила, що прокуратура виявила масові порушення федерального законодавства при перевірці компанії. "Порушення є буквально з кожного питання", - сказала Поклонська, додавши, що наглядове відомство представить результат перевірки до кінця тижня.