Компанія російського олігарха оскаржить націоналізацію

У на Запорізькому алюмінієвому комбінаті вважають рішення суду незаконним

Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на прес-службу компанії, передає Еспресо.TV.

Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат російського олігарха Олега Дерипаски, оскаржив рішення Вищого господарського суду України про повернення 68,01% акцій підприємства Фонду держмайна України.

Як зазначили в компанії, виробничі потужності ЗАлКу знаходяться в режимі консервації через  відсутність стабільного попиту на алюмінієву катанку на внутрішньому ринку України, особливо в зоні АТО. 

«У зв'язку з ростом тарифів на газ, електроенергію, а також витрат на транспортні вантажоперевезення і митне оформлення сировини, виробнича собівартість катанки на ЗАлКу зросла і втричі перевищує показник аналогічної продукції російських підприємств. При цьому РусАл є законослухняним набувачем акцій українського заводу. Прийняту Вищим господарським судом України постанову ми вважаємо незаконною, і тому подали скаргу до Верховного Суду України», - заявили на підприємстві.

Нагадаємо, суд повернув державі 68,01% акцій ВАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» (ЗАлК), що перебував у власності кіпрської компанії «Velbay Holdings Limited», яку пов’язують з російською компанією «РусАл» Олега Дерипаски.