Нафта продовжує активно втрачати в ціні, Brent - $81

Ціни на нафту знижуються через надлишкову пропозицію, незважаючи на зниження видобутку в Лівії.

Ф'ючерси на Brent подешевшали на $ 0,51 до $ 81,16 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $ 0,50 до $ 77,44 за барель. У вівторок ціна Brent знизилася до чотирирічного мінімуму, а з кінця червня світові ціни на нафту впали на 30 відсотків, пише Reuters.

Крупне нафтове родовище ель-Шарара в Лівії не працює після його захоплення однієї з борються за владу угруповань, і експорт з порту Харіга в обсязі 120.000 барелів на добу зупинений через вимоги підвищення зарплати.

Напередодні наради ОПЕК 27 листопада серед представників країн картелю ходять розмови про можливе зниження квоти на видобуток на 500.000 барелів на добу з нинішніх 30 мільйонів, однак аналітики сумніваються, що таке рішення буде прийнято.

"Загальна думка така, що ОПЕК не зробить ніяких дій, а якщо й зробить, то недостатньо серйозні, щоб вплинути на ціни", - сказав старший аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер.

Запаси нафти в США виросли на 800.000 барелів минулого тижня, припускають опитані Рейтер аналітики напередодні щотижневих звітів про запаси, які вийдуть на день пізніше звичайного, бо вівторок був в США святковим днем.