Прокуратура розшукує двох чиновників, які незаконно віддали державні газові родовища на Харківщині

Генпрокуратура повідомила про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень двом колишнім головам правління держкомпанії "Надра України" через зловживання службовим положенням

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ГПУ.

"Двоє колишніх голів правління ПАТ «НАК «Надра України», всупереч діючому законодавству України, незаконно підписали у 2012-2013 роках з керівництвом одного з ТОВ договори купівлі-продажу часток спільного майна державного підприємства ПАТ «НАК «Надра України». Це призвело до виходу ПАТ «НАК «Надра України» зі складу учасників спільної діяльності за договорами щодо видобутку вуглеводнів (природного газу) на Сахалінському родовищі Харківської області", - йдеться в повідомленні.

В ГПУ наголошують, що внаслідок злочинних дій голів правління ПАТ «НАК «Надра України» державою було втрачено контроль за видобуванням газу на Сахалінському родовищі (Харківська область) і можливість одержання прибутків.

"За період 2012-2013 років на Сахалінському родовищі без участі ПАТ «НАК «Надра України» учасниками спільної діяльності видобуто газу у кількості 363 млн куб м загальною вартістю понад 1 млрд 270 млн грн", - додають в повідомленні.

Вказані особи оголошені у розшук, а 11 листопада суд дозволив їх затримати з метою приводу у судове засідання для розгляду клопотань слідчого щодо обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.