Російські війська разом з бойовиками формують на Донбасі нові ударні групи

В район міста Новоазовск, що на Донеччині, прибула зведена ротна тактична група Північного флоту ВМФ Росії

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

Він зазначив, що незадовго до цього ця група  була зафіксована в районі Каменско-Шахтинська Ростовської області. « Передбачається, що дана група увійде до складу передового ешелону ударного угруповання російсько-терористичних військ на приморському напрямку. Група сформована на основі підрозділу морської піхоти СФ», - поінформував Тимчук.

Він також повідомив, що в районі Первомайска йде зосередження нової ударної тактичної групи противника. Ця група складається з декількох ротних тактичних груп російських військ, переважно зі складу мотострілкових бригад ЮВО, і принаймні одна з них являє собою зведену групу російських ВДВ.

Також до складу цієї ударної групи увійшло  формування «народного ополчення» терориста Олександра Мозгового, в яке влилося чимало бойовиків з складу колишньої угруповання Ігоря Безлера і Макіївського загону «ополчення».

За даними групи «ІС», зі  складу так званих «козачих формувань» Козіціна виділена ударна бронегруппа. «У складі даної бронегрупи до 20 танків і до 20 одиниць іншої бронетехніки. Підтримувати дії даної групи передбачається силами зведеного артдивізіону (до 10 одиниць ствольної артилерії і батарея - 8 установок - РСЗВ)», - поінформував Тимчук.

Крім того, зафіксовано перекидання противником артилерії в район Ясинуватої. Зокрема,  ідентифіковані дві мінометних батареї та зведена артилерійська група (до 6 знарядь ствольної артилерії і 4 установки РСЗВ). «Артилерія працює по позиціях українських військ і по цивільних об'єктах у районі Авдіївки», - зазначив Тимчук.

Також він повідомив, що зафіксована раніше на марші АРТГРУП російсько-терористична колона військ («КамАЗи» з гаубицями на причепі) розділилася і частково проїхала в Макіївку,  а частково - в Петровський район Донецька.