У CNN розповіли, чому вони йдуть з Росії

Заборона реклами на платних каналах змусила CNN International відмовитися від мовлення в Росії

У каналу в Росії немає локальних блоків, вся реклама призначена для глобальної аудиторії. Вирізати її в російському ефірі мовник визнав недоцільним, передає РБК-Россия.

На запит РБК там пояснили, що йдеться про ухвалені у липні поправки до закону "Про рекламу", які забороняють із січня 2015 року рекламу на каналах, "доступ до яких здійснюється винятково на платній основі й (або) з використанням технічних декодувальних пристроїв".

У відповіді TBS зазначено, що рішення "зачіпає винятково мовлення телеканалу CNN International і жодним чином не впливає на інші присутні на ринку канали компанії".

У Росії TBS поширює через кабельні й супутникові мережі також дитячі канали Cartoon Network і Boomerang. Мовлення російськомовних версій цих каналів із січня 2015 року буде здійснюватися без реклами, зазначено в коментарі російського офісу TBS.

На відміну від Cartoon Network і Boomerang, які адаптовані під запити місцевої аудиторії, канал CNN International транслюється в Росії у своєму оригінальному вигляді, англійською мовою.

Немає в російському ефірі CNN International і локальних рекламних блоків, глядач бачить рекламу, яка транслюється одразу в усіх країнах мовлення каналу. В ефірі ж дитячих каналів TBS рекламу в Росії розміщує місцевий офіс.

Якщо російськомовні версії Cartoon Network і Boomerang із 2015 року просто відмовляться від реклами і зароблятимуть лише на зборах із кабельних і супутникових операторів, то CNN International, щоб відповідати російському законодавству, довелося б вирізати з ефіру рекламні ролики й замінювати їх, приміром, анонсами своїх програм.