В Єкатеринбурзі хочуть назвати вулицю на честь Путіна

Громадська організація СМС почала збір підписів за перейменування вулиці Сакко і Ванцетті в Єкатеринбурзі на вулицю Володимира Путіна

Автори ініціативи нагадують, що вулиця Сакко і Ванцетті названа в честь італійських анархістів, засуджених за грабіж і вбивство в США. «Ніякого відношення до Катеринбургу чи Росії дві ці людини не мають» - підкреслюється в зверненні пише Znak.com.

Аргументуючи вибір нового топоніма, автори ідеї говорять про те, що Путін «зміг врятувати країну від розпаду в кінці 90-х років, зумів зупинити бандитський і олігархічний розгул, збільшив територію країни, відновив військово-промисловий потенціал і, в цілому, повернув людям гордість за свою Батьківщину».

«Ми вважаємо, що заслуги Володимира Путіна заслуговують перейменування однієї з центральних вулиць Єкатеринбурга на його честь», - йдеться в зверненні. Як сказано, зараз під ініціативою збираються підписи представників громадських організацій, потім воно буде передано в адміністрацію міста.

Проспект Володимира Путіна з 2008 року існує в столиці Чечні - Грозному. Тоді указ про перейменування проспекту Перемоги в проспект імені Володимира Путіна підписав глава Чечні Рамзан Кадиров.