Внаслідок сутичок у Варшаві під час Маршу незалежності постраждали понад 70 людей

Внаслідок сутичок, що спалахнули у вівторок у польській столиці під час Маршу незалежності постраждали 51 поліцейський і 24 учасники маніфестації

Про це повідомляють в середу правоохоронні органи, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

Головний комендант польської поліції Марек Дзялошинский вважає, що поліцейські добре впоралися зі своєю роботою.

"Ми не допустили ескалації конфліктів і атак на звичайних учасників маніфестацій. Поліція прийняла на себе удар хуліганів та бандитів, які кидалися камінням, фаєрами, коктейлями Молотова", - сказав він.

Глава варшавської поліції Міхал Домарадскій додав, що в результаті зіткнень "50 поліцейських потрапили до лікарень, 10 з них до цих пір залишаються під наглядом лікарів".

Під час маршу і в наступні нічні години поліція затримала 276 осіб. Пошуки інших порушників правопорядку тривають.

У Марші незалежності брали участь кілька десятків тисяч осіб. Поліція вказує в своїх повідомленнях цифру - 30 тисяч, у той час як організатори стверджують, що на вулиці Варшави вийшли 100 тисяч учасників ходи.

У варшавській адміністрації вказали, що хулігани також завдали збитків інфраструктурі міста. По маршруту маршу поламані дорожні знаки та огородження, була пошкоджена бруківка і трамвайні зупинки.

В інших польських містах урочистості з нагоди Дня незалежності пройшли без серйозних інцидентів. У загалом у всій країні відбулося 634 масові заходи.