ЗМІ: Під нові санкції Європи потрапить "новообрана влада" Донбасу

Нові санкції ЄС, за умови, що їх буде прийнято, здебільшого розповсюджуватимуться на представників самопроголошених республік на Донбасі

Про це пише російська газета "Коммерсант" з осиланням на європейські дипломатичні джерела, передає Еспресо.TV.

Ряд представників ЄС допускають можливість прийняття щодо Росії нових економічних заходів. Про це вчора, зокрема, заявив прем'єр Фінляндії Александр Стубб.

"Російська економіка слабшає, курс рубля падає, ціна на нафту зменшується, а іноземні інвестиції йдуть з країни, - нагадав він.- Я раніше вже говорив, що гроші є найкращим миротворцем, в тому числі і в даному випадку. Це єдиний спосіб (введення економічних санкцій.- ред), і його потрібно використовувати ",- сказав він

Зокрема, як пише видання, представник структур ЄС уточнив, що нові персоніфіковані санкції, "якщо вони будуть прийняті", торкнуться переважно представників так званих "ДНР" і "ЛНР".

Більше 20 політиків і військових регіону вже включені в чорний список ЄС, однак його можуть розширити. Співрозмовник видання не виключив, що санкції торкнуться і громадян РФ, причетних до організації виборів в Донбасі.

За його словами, жорстких санкцій щодо Москви, "швидше за все", цього разу не буде з двох причин.

"Тому що для їх схвалення потрібен консенсус усіх 28 країн ЄС, що на даний момент фактично нереально - серйозні суперечки виникли при узгодженні минулого пакету санкцій", - сказав чиновник.

Іншою причиною є те, що влада РФ формально офіційно не визнала підсумки виборів 2 листопада, заявивши лише про "повагу" до вибору громадян.