Знайшовся покупець на російську фабрику Порошенка

Основним претендентом на російський кондитерський бізнес українського президента Петра Порошенка називають найбільшого виробника снеків Росії – компанію «КДВ груп»

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на джерела російського Forbes.

КДВ проявила інтерес не тільки до недавно модернізованих фабрик у Ліпецьку, на які витрачалася значна частина доходів «Рошен» за останні роки, а й на логістичний центр класу А.

Засновником і співвласником компанії «КДВ Груп» є томський підприємець Денис штенгелем. Компанія заснована в 1994 році на базі кондитерського дому «Восток». Їй належить компанія «Бриджтаун фудс» (бренд - сухарики «Три корочки»), бренд «Бабкін насіння», а також холдинг «Сибірський берег» («Кірієшки», «BeerKa»).

Виручка російського підрозділу української кондитерської фабрики «Рошен» - ВАТ «Липецька кондитерська фабрика «Рошен» - в 2013 році збільшилася на 23% порівняно з попереднім роком і склала 2,16 млрд. рублів. За даними Roshen, частка компанії на російському кондитерському ринку становила 7%.

Нагадаємо, перед інавгурацією Порошенко обіцяв продати «Рошен». Наразі холдинг знаходиться під управлінням фонду Prime Assets Capital. Процес підготовки та продажу активів здійснюється компанією Rothschild & Cie спільно з «Інвестиційним капіталом України» (ICU).