В Азарова і Богатирьової можуть забрати дачі у Конча-Заспі

У екс-чиновників, що знаходяться в бігах, можуть забрати державні дачі за несплату коштів за оренду

Про це повідомив керівник Державного управління справами Сергій Березенко сьогодні на прес-конференції, передає Еспресо.TV з посиланням на ЛІГАБізнесІнформ.

Із грудня екс-прем'єр-міністру Миколі Азарову та екс-міністру охорони здоров'я Раїсі Богатирьовій піднімуть тарифи за державні дачі. Якщо вони не заплатять - об'єкти повернуться у держвласність до завершення терміну оренди. 

Як зазначив Березенко, відповідно до інвестиційних договорів, оренда будинків чиновників у Конча-Заспі після перерахунку тарифів скоротиться з більш ніж 20-ти років до 4-5 років. За умови повної сплати тарифів, через 4-5 років будинки вищих чиновників у Конча-Заспі повернуться в держвласність. У разі несплати договір може бути розірваний.

Відповідаючи на запитання, чи будуть, наприклад, Азаров і Богатирьова, що знаходяться за кордоном, розраховуватися за тарифами, Березенко сказав: "Якщо вони за грудень-січень не заплатять, ми на лютий вийдемо з новими об'єктами, які будуть повною держвласностю", - сказав він.

Нагадаємо, у квітні Кабінет міністрів припинив фінансувати утримання державних дач чиновників. 

Нещодавно стало відомо, що утримання резиденції екс-президента Віктора Ющенка, а також дач кількох десятків посадовців, коштує державі 30 млн грн на рік.