Кримчанам пообіцяли залишити українські пільги, яких нема в Росії

В бюджеті анексованого Криму на 2015 рік передбачено 2 млрд 197 млн рублів на виплату пільг окремим категоріям громадян, які отримували більш високі пільги згідно з українським законодавством

Про це на сесії «Державної ради Республіки Крим» заявила «міністр» праці та соціального захисту Олена Романовська, повідомляє Крим Реалии

За її словами, витрачання даних коштів буде регулюватися законом «Про особливості встановлення заходів соціального захисту (підтримки) окремим категоріям громадян, які проживають на території Республіки Крим», який кримські депутати прийняли в другому читанні.

Зокрема, ветерани Великої Вітчизняної війни в Росії отримують тільки 50% -ву знижку на житлово-комунальні послуги, в Криму ці витрати їм оплатять повністю. Також Романовська повідомила, що знижка в розмірі 25% також буде покладена учасникам бойових дій, а 50% - трудівникам тилу.

За словами «міністра», громадяни, які працювали в особливо небезпечних умовах, продовжать отримувати підвищені пенсії. Крім цього, за рахунок кримського бюджету громадян обіцяють забезпечити тими засобами реабілітації, які не увійшли до відповідний федеральний список пільг, проте їх раніше видавали безкоштовно згідно з українським законодавством.