Москаль звинуватив військових у втручанні в роботу луганських підприємств

В Станично-Луганському районі українські військові незаконно взяли під охорону ТОВ «УкрВереск»

Про це заявив губернатор Луганщини Геннадій Москаль, пише Еспресо.TV.

За його словами, на цьому підприємстві, розташованому в селі Петрівка, працює 200 чоловік, і воно забезпечує потреби району в хлібі на 70%.

Підприємство взяли під незрозумілу охорону бійці військової частини ВО624 з якимось військовим комендантом Синельниковим, зазначає Москаль. 
«Щоденно тут перебуває троє озброєних військових. Керівник «УкрВереска» під їх тиском змушений був піти з підприємства, залишивши виконуючим обов’язки директора іншу особу. Цій людині військові також перешкоджають пекти хліб, зараз вона знаходиться в лікарні. З підприємства вилучені документи, в головного бухгалтера підприємства вдома провели обшуки. Кошти за реалізацію хліба, оприбутковані касиром від приватного підприємства з Біловодського району, військові забрали, погрожуючи арештом», — повідомив Москаль.

Губернатор направив звернення до міністра оборони та начальника Генштабу з вимогою пояснити військовим, що втручання в підприємницьку діяльність їм категорично заборонено. А також призначити за даним фактом службову перевірку й притягнути винних до відповідальності. 
«Військові мають воювати на фронті, а не з хлібом. Державне управління території, підконтрольної українському уряду, здійснює облдержадміністрація», — заявляє Москаль.