Росія викликала до своєї збірної українську гандболістку

Українську гандболістку Регіну Шимкуте викликали на збір національної команди Росії, в складі якої вона сподівається виступити на чемпіонаті Європи, хоча питання натуралізації спортсменки ще не вирішене

Про це Шимкуте заявила "ТАСС", повідомляє Еспресо.TV.

"З російським паспортом поки є невизначеність. Але навіть з ним потрапити на чемпіонат Європи не так просто. Може, я встигну отримати російський паспорт, але ще ж потрібен закордонний. Якщо все разом це буде готово, то тоді все вийде", - сказала Шимкуте.

В клубі "Ростов-Дон" пояснили, що максимально сприяли натуралізації спортсменки, зараз цей процес на завершальній стадії.

"У розширеному списку збірної Росії, який був направлений в Європейську гандбольну федерацію, для участі в складі збірної Регіна присутня. Наразі документи з проханням надати громадянство з підписом міністра спорту РФ Віталія Мутка знаходяться в адміністрації президента Росії. Це фінішна пряма", - пояснив співрозмовник агентства.

Уродженка Херсона Шимкуте на початку 2012 року подала заявку на отримання російського громадянства, паралельно відмовившись від виступів за українську збірну. У 2013 році вона заявила, що була б рада грати за збірну Росії за наявності паспорта і в разі виклику в національну команду.

За підсумками чемпіонату Росії сезону 2011/12 Шимкуте стала одним з найкращих бомбардирів турніру і досі є одним з найкращих снайперів першості. У сезоні 2012/13 з 54-ма забитими м'ячами вона стала найкращим снайпером Кубку кубків. В липні вона була включена до резервного списку національної команди Росії з гандболу і викликана на збори.

Якщо Шимкуте отримає російський паспорт і виклик до національну команду, то зможе виступити на чемпіонаті Європи, який відбудеться 7 - 22 грудня.