У Києві показали мистецтво кримськотатарських майстрів

На виставці в Центрі української культури та мистецтва можна побачити понад сто робіт

Кераміка, шовк, картини, фотографії, предмети побуту, прикраси зі срібла, кавові столики, іграшки, золоте шиття. Більшість з представлених виробів знаходяться в приватних колекціях в Києві. Частково предмети мистецтва привезені з Криму, повідомляє Киев. Сегодня.

На відкриття експозиції «Зінджир. Ланцюги пам'яті» прийшов голова меджлісу Рефат Чубаров. Він вітав майстрів і висловив надію, що наступна подібна виставка татарського мистецтва проходитиме на батьківщині кримських татар, в Криму.

«Є багато компонентів, які зберігають культуру народу. Це мова, традиції, ремесло. У цей важкий для нашого народу і для України в цілому час, ми не повинні нічого втратити, ми повинні багато працювати і нести далі свою культуру, пам'ятати свою історію», - підкреслив Чубаров.

«Зінджир» - це маніфестація глибокої любові до своєї землі, народу, який протягом тривалого часу зберігає відданість традиціям, так описують виставку її організатори. Вони ж підкреслюють, те, що експозиція демонструється в Києві, каже про тісні, дружні стосунки між українцями і татарами, які тільки зміцнилися за останній рік.