У Лондоні помер Каха Бендукідзе

У Лондоні у четвер, 13 листопада, помер автор грузинських економічних реформ, підприємець, колишній міністр економіки Грузії, засновник "Вільного університету" Каха Бендукідзе

Про це повідомляє видання "Новая Грузия", передає Еспресо.TV.

За попередніми даними, причиною смерті стала серцева недостатність. Нещодавно він повернувся зі Швейцарії, де проходив лікування в кардіологічній клініці.

Каха Бендукідзе після "революції троянд у Грузії очолив Міністерство економіки, а потім отримав посаду міністра з координації економічних реформ. Основою концепції міністра стало залучення інвестицій шляхом продажу держвласності і полегшення умов для ведення середнього та малого бізнесу.

Після відсторонення президента України Віктора Януковича від влади Бендукідзе неодноразово приїжджав у Київ. Писав матеріали для місцевих ЗМІ, радив українцям перестати вибирати до влади популістів, почати боротьбу з корупцією і бюрократизмом. Він застерігав, що при нинішньому рівні державних витрат, Україну в економічному розвитку обжене Молдова, і українці будуть їздити туди працювати.

Каха Бендукідзе було 58 років.