У РНБО розповіли, звідки росіяни можуть розпочати наступ

У РНБО розповіли про найважливіші стратегічні напрямки, з яких терористи і російські війська можут розпочати наступ

Про це на брифінгу розповів речник РНБО Андрій Лисенко.

"На сьогоднішній день зафіксовано три напрямки, в яких можуть бути надані удари. Це Луганський, Дебальцевський і це Донецький напрямок",- заявив він.

"Також ми говоримо про напрямок Південний. Там наразі немає такої потужності вогню, адже там зібралося велике танкове угрупування з артилерією. В цьому напрямку кожен день спостерігається робота безпілотників. Там ведеться розвідка, працюють диверсійно–розвідувальні групи, а це означає, що будь-якого моменту можна очікувати нападу з того боку"- сказав речник.

За словами Лисенка, також активна розвідка терористів спостерігається в Донецькому напрямку і в напрямку Станиці Луганської.

"Станиця Луганська - це найближча частина до кордону з Росією. Саме там бойовики отримують підмогу. Там не потрібно далеко перекидати техніку. Росія поруч",- зазначив він.

Лисенко вважає, що в Донецькому напрямку стратегічним обєктом для терористів є аеропорт.

"Це може бути стратегічним майданчиком для того, щоб збирати там техніку і війська. Злітна полоса не зруйнована, тому там може сідати авіація",- підкреслив речник РНБО.

Що ж до Станиці Луганської,то, за словами Лисенка, "це дуже потужний залізничний вузел, завдяки якому там зручно перекидати війська".

Речник підкреслив, що українські війська тримають оборону в цих точках.

"Іде кожен день робота по підготовці та передислокації військ. Крім тих підрозділів, що знаходяться на лінії розмежування у нас є резервні війська, які проходять бойову підготовку і готові висунутися на передову у будь-який момент",- підкреслив він.