Наливайченко: У лютому всі справи СБУ були вивезені до Криму

За наказом попереднього керівництва СБУ всі його справи були вивезені до Сімферополя. У Криму знаходиться і колишній очільник відомства Олександр Якименко

Про це в прямому ефірі телеканалу "Інтер" сказав голова СБУ Валентин Наливайченко, передає Еспресо.TV.

За його словами, екс-глава відомства втік з країни "разом з багатьма матеріалами, в тому числі про планування злочину щодо розстрілу людей в центрі Києва".

"В 20-х числах … за СБУ на Володимирській, залізними шафами було вибудовано коло і величезним згарищем ...палили оперативні справи проти опозиції… Все, що вилучали спецслужби часів Януковича незаконно, все, що фабрикували… все це величезним згарищем спалено", - зазначив Наливайченко і порадив Якименку взяти квиток із Севастополя і їхати до Києва.

"У мене є порада для нього: брати квиток із Севастополя і їхати сюди, на Київ, поки є сполучення. Ми радимо так - брати квиток до Херсона, а потім електричкою", - сказав нинішній керівник відомства Валентин Наливайченко.

Так він відповів на запитання ведучого щодо розслідування справи стосовно Якименка.

Наливайченко додав, що Якименко "повинен постати перед українським судом". "Досить ходити Севастополем. Він постане перед українським судом", - сказав чиновник.