Перший канал знову вигадав "розіп'ятого хлопчика"

Напередодні Саміту G-20 у Росії раптом знайшлися докази нібито "непричетності" до збиття Малайзійського Боїнга

Російське ТБ випустило черговий брехливий сюжет, передає Еспресо.TV, з посиланням на інформацію, розміщену на сторінці колишнього російського журналіста Рустема Адагамова у "Фейсбуці" та сюжет російського "Первого канала".

"Перший канал знову вигадав "розіп'ятого хлопчика", - пише Адагамов. 

"Фрагмент "унікального кадру" з програми Міші "Однако" Леонтьєва присутній на гуглознімку з архіву сервісу за серпень 2012", - додає він. 

Своєю чергою, український журналіст Юрій Бутусов зазначає, що Міжнародна комісія провела експертизу уламків "Боїнга" "MH17" і зробила однозначний висновок - літак був збитий зенітною ракетою із землі. 

"Ракета влучила в носову частину лайнера - пілоти загинули миттєво. Бойова частина ракети була досить потужною, щоб величезний лайнер миттєво звалився в останнє піке. Російські експерти також мають доступ до розслідування. Факт пуску зенітної ракети - це по суті обвинувачення Путіна в поставці зенітно-ракетного комплексу та розрахунку до нього з РФ, і визнання відповідальності Росії за жахливий злочин. І от напередодні саміту G-20, де австралійський прем'єр-міністр та інші світові лідери зібралися ткнути носом покидька Путіна в результати розслідування, російське ТБ випускає жахливо брехливий сюжет, малює знімок, де нібито якийсь літак стріляє ракетою в лайнер і зі звірячою серйозністю "експерт" нахабно бреше в кадрі разом із Леонтєвим. На фальшивому російському малюнку зображений винищувач типу Су-27, хоча раніше російська пропаганда звинувачувала в обстрілі "Боїнга" український штурмовик Су-25 - який насправді просто не може літати на такій висоті і з такою швидкістю, як "Боїнг". Тобто від фальшивки з Су-25 Росія відмовилася і ось сфабрикували нову. "Боїнг" був у зоні контролю російського центру управління повітряним рухом в Ростові. І Росія чудово знає, що ніяких винищувачів поруч з "Боїнгом" не було - тому що всі дані диспетчерських центрів долучені до матеріалів справи в першу чергу, всі повітряні об'єкти на цій карті є. Щоразу, коли думаєш, що межі брехні та цинізму вже не існує, Росія доводить - межі брехні та цинізму в Росії немає, дивіться самі", - написав журналіст.