Російського олігарха Євтушенкова залишили під домашнім арештом ще на чотири місяці

Російський олігарх, засновник АФК "Система" Володимир Євтушенков залишиться під домашнім арештом ще на чотири місяці - до 16 березня 2015 року

Йому заборонено залишати будинок в підмосковному селищі Жуковка та користуватися засобами зв'язку, збережено заборону на спілкування. Басманний суд Москви визнав обґрунтованими всі доводи слідчих, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК.

Слідство посилалося на стандартні підстави: може втекти або натисне на своїх співробітників та інших свідків. Але в Слідчому комітеті чекають важливих свідків. За словами слідчого Олексія Весельева, колишні і нинішні співробітники АФК "Системи", що виїхали закордон, готові повернутися і свідчити у справі.

Адвокати Євтушенкова в свою чергу вимагали звільнити бізнесмена: вони посилалися на погіршення його здоров'я і запевняли, що без нього компанія може навіть збанкрутувати.

На засідання суду Євтушенков приїхав особисто. В суд він пройшов з чорного ходу. Не ставши спілкуватися з журналістами, він одразу ж увійшов в зал засідання.

Нагадаємо, 16 вересня у Росії взяли під домашній арешт голову ради директорів ВАТ АФК "Система", мільярдера Володимира Євтушенкова. Арешт мільярдера пов'язаний із кримінальною справою щодо Башнефти - за фактом розкрадання акцій підприємств, що входять в паливно-енергетичний комплекс Республіки Башкортостан, і їхньої легалізації.

Згодом суд за заявою Генпрокуратури Росії наклав арешт на акції нафтової компанії "Башнефть" Євтушенкова. 

Читайте також: Латиніна: Оточення Путіна, як бичачий ціп'як, почало жерти само себе