Україна просить ЄС стати посередником у переговорах з "Газпромом" про літню ціну на газ

Україна зацікавлена в продовженні посередницької місії Єврокомісії в газових переговорах з Росією про умови поставок газу в літній період 2015 (так званий "літній пакет")

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

З проханням до Єврокомісії виступити посередником на переговорах з "Газпромом" про літню ціну на газ глава українського Міненерговугілля звернувся в п'ятницю до віце-президента ЄК Мароша Шефчовича, відповідального за енергополітику, який перебуває в Києві в першим візитом.

Як повідомлялося, тристоронні газові переговори в форматі Україна-Росія-ЄС, що тривали з весни цього року, завершилися 30 жовтня підписанням в Брюсселі так званого "зимового пакету", в якому закріплені умови поставок газу на період до кінця березня 2015 року.

Одночасно в Стокгольмському арбітражі триває розгляд взаємних позовів "Газпрому" і НАК "Нафтогаз України" за підписаними в 2009 році газових контрактів. У Києві очікують вирішення цих позовів не раніше осені 2015 року.