Вибух у харківському пабі спричинила пластикова бомба, - СБУ

Служба безпеки України стверджує, що причиною вибуху в рок-пабі "Стіна" в центрі Харкова стала пластикова бомба магнітної дії

Про це заявив начальник управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, пише Еспресо.TV з посиланням на "Українські Новини".

Він зазначив, що використана бомба була аналогічна тій, яку вилучили співробітники СБУ на вулиці Ньютона в Харкові при затриманні групи диверсантів, які планували підірвати бомбу під час виборів. "Точно така була занесена і в цей бар, - сказав Пивовар.

Він зазначив, що ці міни застосовувалися ще в радянський час, і вони знаходяться на території Російської Федерації. "Ми знаємо осіб, які їх доставляли і брали участь в попередніх терористичних актах. Я твердо впевнений: ми знаємо, кого ми шукаємо, ми знаємо, хто їх доставляв, ми знаємо, хто надихає на ці злочини", - сказав він.

Пивовара впевнений, що слідство встановить не лише виконавців, а й замовників теракту.

Він також закликав жителів міста та області бути пильними у місцях загального користування, звертати увагу на підозрілі предмети і автомобілі.

У свою чергу, начальник Головного управління МВС  в Харківській області Анатолій Дмитрієв повідомив, що в момент вибуху в пабі знаходилася 21 людина. За його словами, в основному в закладі збиралися проукраїнські налаштовані люди. Для розслідування злочину створено міжвідомчу групу, до складу якої увійшли співробітники СБУ, міліції та прокуратури.

Нагадаємо, у Харкові у пабі "Стіна" на вулиці Римарській стався вибух, внаслідок якого постраждали люди.

За даними МВС, внаслідок вибуху постраждали 13 харків`ян. У відомстві зазначають, що за цим злочином може стояти агентура ФСБ.