Вищий адмінсуд затвердив перемогу родича Черновецького на окрузі в Києві

Вищий адміністративний суд відмовив у задоволенні позивних вимог щодо неможливості встановити результати виборів в 216 окрузі в Києві кандидату у народні депутати від "Народного фронту" Ксенії Ляпіній

Як повідомив Еспресо.TV партнер юридичної кампанії «Моріс Груп» Олег Париляк, який представляє інтереси Ляпіної, захист оскаржував бездіяльність Центральної виборчої комісії, яка мала забезпечити вільне волевиявлення виборців.

За словами Париляка, в цьому окрузі ефективно спрацювала технологія «технічних кандидатів». За маловідому Наталію Лапіну, яка має співзвучне прізвище з Ляпіною, проголосувало 3 710 виборців. Тобто в сумі Ксенія Ляпіна та Наталія Лапіна перемагають Супруненка з досить значним відривом - 3,36 % або 2 739 голосів. Крім того,  Париляк зазначає, що на цьому окрузі  найбільша кількість зіпсованих бюлетенів по Україні - більше 3,5 тис. При цьому Лапіна, за його словами,  взагалі не вела передвиборчої кампанії і, навіть, не відкривала виборчого фонду.

Нагадаємо, в 216 окрузі в Києві  виграв вибори брат колишнього зятя Черновецького Олександр Супруненко. Він обійшов свою давню конкурентку, представницю «Народного фронту» Ксенію Ляпіну лише на 673 голоси.

"Ми наголошували, що за таких обставин неможливо встановити результати виборів. ЦВК їх встановила, і відповідно вони не можуть бути достовірними. Ми будемо очікувати результатів кримінального провадження. Це унікальний випадок, раніше таких проваджень не було. Якщо буде доведено вину Наталії Лапіної в умисному перешкоджанні і в участі в злочинній групі, яка мала на меті вплинути на волю виборців, тоді це будуть нововиявлені для нас обставини. І тоді ми знову будемо звертатися до суду. Тому що тоді буде очевидним і доведеним іншим судом факт впливу на волю виборців. Якщо і це не дасть результатів,  то ми будемо звертатися до Європейського суду з прав людини", - зазначив захисник.