Як російські блогери викрили божевільний фейк "Першого каналу" про "Боїнг"

Блогери спростували фейк Кремля про реактивний винищувач, що переслідував малайзійський "Боїнг", який було збито в липні над Донбасом

Про це у своєму Фейсбуці написав російський блогер Ілля Варламов, передає Еспресо.TV 

""Перший канал" представив глядачам нібито знімки з супутника, на яких імовірно видно, як винищувач збиває літак. При детальному розгляді з'ясувалося, що це дуже грубо зліплена в фотошопі фальшивка, розкопана редакторами першого каналу на форумі, де обговорюють змови",- пише Варламов.

Далі він наводить приклади, що конкретно не так у цьому "доказі".

- Знімок був зробив з гугл-карт в 2012 році, от тільки одна зі "склеєк"

- На фотографії імовірно СУ-27, але ніяк не МіГ, про який говорять у репортажі.


- Розміри винищувача викликають великі сумніви.

- На знімку показано місце в 50 км від місця аварії

- Час, вказаний на знімку, не збігається з часом, коли збили літак (його збили близько UTC 13:21). На знімку з таким часом повинні була бути ніч.

"Ось тут оновлюю пост і цю історію - http://zyalt.livejournal.com/1203282.html",- написав Варламов.

"Це тільки один з епізодів інформаційної війни. Тримайте свій мозок в чистоті, не дивіться телевізор"- порекомендував блогер.

Більш того, опозиційний політик Олексій Навальний з'ясував, що експерт з репортажу "Першого каналу" (Іван Андрієвський) не є ніяким інженером і не отримував технічної освіти.

"Провал сьогоднішньої "сенсації від Михайла Леонтьєва", звичайно, абсолютно феєричний. Незрозуміло навіть, чи то алконавт Леонтьєв переконав "Перший канал" у тому, що це правда і вони таке випустили в ефір, чи то їм настільки все одно, що показують будь-яку нісенітницю, не звертаючи уваги на те, що її викривають буквально протягом 30 хвилин",- написав Навальний.

За його словами його "Дуже-дуже-дуже сильно бентежить, що герой передачі Леонтьєва - наш віце-президент всіх інженерів - кандидат економічних наук"

"Що стосується "Союзу російських інженерів" в цілому, то ніякої наукової / інженерної діяльності у голови цієї огранізації Миколи Карякіна не значиться",- зауважив Навальний.

Вконтакт і Фейсбук Андрієвського дуже чітко демонструє його "неупередженість" в питаннях, які він взявся коментувати, виступаючи там "експертом".

 

Нагадаємо, вчора, напередодні cаміту G-20, на російському "Першому каналі" показали нібито знімки "іноземного супутника-шпигуна", на яких зображено пуск ракети "повітря-повітря" по пасажирському літаку - імовірно малайзійському "Боїнгу-777".


Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/politics/1009743-rosiyski-blogeri-sprostuvali-shaleniy-feyk-kremlya-pro-bojing-yakiy-bulo-zbito-vinischuvachem.html

Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/politics/1009743-rosiyski-blogeri-sprostuvali-shaleniy-feyk-kremlya-pro-bojing-yakiy-bulo-zbito-vinischuvachem.html