Російська правозахисниця: Війна на Донбасі закінчиться через місяць, бо у Путіна закінчаться солдати

Російська правозахисниця, засновник групи "Вантаж-200" у "Фейсбуці" Олена Васильєва вважає, що війна на Донбасі закінчиться не пізніше, ніж через місяць

Про це вона заявила в інтерв'ю виданню «Гордон», передає Еспресо.TV.

За їх словами, зараз російські військовослужбовці роблять все, щоб не потрапити на війну: беруть лікарняні, відпустки за сімейними обставинами або просто навідріз відмовляються їхати в Україну. 

Зокрема, право захисниця повідомила, що з військової частини в Кам'янці під Санкт-Петербургом йти на війну відмовилися 300 осіб, ще понад 200 - в Мурманській області, те саме - в Омську. Самі ж офіцери повідомляють Васильєвій, що ледь 100-150 осіб набирається замість 3-4 тисяч за рознарядкою.

Правозахисниця каже, що тим, хто відмовляється їхати воювати на Донбас, загрожує звільнення, але військові вважають, що нехай краще звільняють, ніж бути вбитим.

Вона також повідомила, що в Кам'янці, під Виборгом, де дислокуються мотострілецькі підрозділи, жінки кожні вихідні приїжджають до КПП  з вимогою не відправляли солдат в Україну.

За підрахунками Васильєвої,  на даний момент кількість загиблих у війні на Донбасі  складає приблизно  4,5 тисячі, «не менше».

Вона прогнозує, що військові дії скоро можуть закінчитися, бо вже через місяць Росії нікого буде відправляти на війну.

«Офіцери пишуть, що війна закінчиться за місяць, не пізніше, бо у Путіна невдовзі закінчаться солдати. За такого відтоку контрактників на Донбасі їх будуть замінювати строковиками, а це необстріляні хлопчаки, які можуть або загинути відразу ж, або здатися в полон», - розповіла Васильєва.

«До мене все частіше звертаються з питанням: як здатися в полон? Так і просять - пояснити процедуру. Пишуть і дружини молодих контрактників, і самі хлопці. Це ті, хто не хоче стріляти», - сказала  вона.