СБУ схопила російського неонациста, який готував замахи на керівництво полку «Азов»

Контррозвідка СБУ спільно з керівництвом полку «Азов» затримала росіянина Дмитра Рассєйкіна, який готував замахи на керівництво і особовий склад полку

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр СБУ.

За даними відомства, росіянин  1987 року народження, який мешкав  у  Мурманській області, член неонацистської організації «Реструкт» був завербований ФСБ з метою проникнення до добровольчого полку МВС України «Азов».

"За завданням російських спецслужб зловмисник 13 листопада намагався проникнути на територію України з Республіки Білорусь", - поінформували у відомстві. При ньому було виявлено посвідчення вибухотехніка та комплектуючі, за допомогою яких можна виготовити засоби дистанційного керування вибуховими речовинами.

Диверсант зізнався, що відповідно до відпрацьованого ФСБ завдання, він повинен був увійти до складу полку "Азов" під виглядом особи, яку переслідують за антиросійські погляди.

Зі слів затриманого, він мав здійснити замахи з використанням вибухівки на керівництво та особовий склад добровольчого підрозділу. Крім того, перед ним ставилось завдання отримати розвідувальну інформацію про діяльність "Азова", заплановані операції тощо.

Рассєйкін повідомив, що в якості мотивів вербування спецслужби Росії використовували брехливі відомості про нібито звірства «бандерівців» та «фашистів», яких необхідно знищувати.

Наразі тривають оперативно-слідчі дії.