Кабаненко: Захід "прийшов" до необхідності фізичної зупинки Кремля

Західні країни усвідомили необхідність застосування реальних механізмів по зупинці агресії Росії на Донбасі

Таку думку в ефірі Еспресо.ТV висловив адмірал ВМС ЗСУ Ігор Кабаненко.

"Путін на Сході України намагається реалізувати стратегію залякування, силового впливу на Захід. Вони намагаються діяти методами Радянського Союзу, намагаються демонструвати міць. Вирішувати всі питання методом сили - це звична стратегія Росія. Це шлях на побудову стін, який в минулому сторіччі призвів до більше ніж 60 млн загиблих. Тому це шлях в нікуди",- вважає Кабаненко.

Тому, за словами адмірала, "на Заході починають розуміти, що необхідно застосовувати реальні механізми щодо фізичної зупинки Росії".

"Залякування працює на слабшого. У Кремля проблема в оцінці ситуації. Наразі є певна воля у НАТО зупинити Росію і захистити європейські цінності",- зазначив військовий.

При цьому він вважає, що необхідно дуже серйозно ставитися до можливостей Росії у веденні війни.

"Необхідно пам'ятати про стратегічні ядерні запаси, про морські стратегічні ядерні сили. Ми бачимо навіть застосування бомбардувальників ТУ 95, які несуть на борту ядерну зброю та перетинають кордони західних країн"- сказав Кабаненко.

Адмірал також зауважив, що при всіх намаганнях російської армії застосовувати новітні технології в тактичній підготовці та тактичних діях є суттєві складнощі в їх реалізації.

"Треба розуміти, що російська армія, яка нараховує більше мільйона військовослужбовців, неоднорідна. Там є люди з різною військовою підготовкою.Там взагалі є величезна кількість військових, які проходять підготовку за примусом. Наприклад, строкова служба, - там люди які не дуже бажають їхати сьогодні на війну",- зазначив він