На Харківщині нетверезі офіцер та ще двоє військових вбили солдата

На Харківщині нетверезий офіцер та ще двоє військових, які проходили службу за мобілізацією, вбили солдата

Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України, передає Еспресо.TV

Правоохоронці встановили, що солдата вбили після сварки, пострілом із автомата. Після цього підозрювані самовільно залишили місце дислокації військового підрозділу.

Порушено справу за фактами умисного вбивства та дезертирства.

Вбивць затримали. Їм вже оголосили про підозру у вчиненні вказаних злочинів. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на термін від 10 до 15 років.

Журналістка Маша Малевська на своїй сторінці у "Фейсбук" повідомила деталі цієї події. За її даними, внаслідок сутички військових є ще й поранений.

"Історія про одного двохсотого і трьох семисотих.
Суботня новина про стрілянину в Вовчанському районі, на кордоні.
Подробиці ввели в ступор. Військові, стоять в селі Бударки, охорона кордону.
Капітан, тільки отримав майора. І два сержанта. П'яні. Сильно хотілося пригод. Стали задирати солдат, майор в угарі кричав про Расєю, пацани намагалися сперечатися.

У підсумку двох контрактників вивели в поле і розстріляли. Хлопець із Кременчука, 32 роки, Стас - впав першим, фактично накрив собою товариша. Той теж упав, прикинувся мертвим. Майор сказав віднести на кордон - в рів, закопати. Поки тягли, виявили, що один живий. "Ламай шию!". Хлопець вчасно зорієнтувався - вдарив першим, в одних кальсонах втік. Скільки біг, незрозуміло - якийсь ставок, охоронці. Дали одяг, відвезли в райвідділ. Через півгодини - все на вухах, ще через 10 годин капітана і двох сержантів затримали. Зараз вже в Харкові в прокуратурі.

Того ж вечора в казармі виявився ще один солдат - з переламаними ребрами. Били прикладами, так само, вивівши в поле, вдень або двома раніше. Викинули в рів, накрили бушлатом, закопали живцем. Вибрався, прийшов в розташування. Відвезли на швидкій в госпіталь.

На камеру або навіть просто під запис цього всього, звичайно, ніхто не розповість", - написала журналістка, додавши, що відкрила для себе нові визначення. 

"Відкрила для себе сьогодні новий термін - "семисотий".
"Двохсотий" - тіло без дихання,
"трьохсотий" - тіло з пораненнями,
"п'ятисотий" - тіло в полоні,
"семисотий" - тіло бухоє",  - зауважила Малевська.