Працівників Качанівської колонії підозрюють в застосуванні сили до Юлії Тимошенко, - ГПУ

Прокуратура Харківської області оголосила двом працівникам Качанівської виправної колонії про підозру у застосуванні сили до Юлії Тимошенко

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передає Еспресо.TV.

Вказані співробітники - заступники начальника колонії, підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

В ході досудового розслідування встановлено, що ввечері 20 квітня 2012 року за відсутності медичних показань для екстреної госпіталізації, а також передбаченого ст. 117 Кримінально-виконавчого кодексу України примусового транспортування до лікувального закладу, незаконно та протиправно застосували до засудженої Юлії Тимошенко фізичне насильство. 

Згідно результатів медичної експертизи своїми протиправними діями підозрювані нанесли Юлії Тимошенко легкі тілесні ушкодження.

Нагадаємо, 22 лютого 2014 після раніше сталася зміни влади Верховна Рада звільнила Тимошенко з ув'язнення. 28 лютого 2014 Київський районний суд Харкова закрив провадження по кримінальній справі по ЄЕСУ у зв'язку з відмовою прокурорів від обвинувачення (за відсутністю складу злочину). 14 квітня 2014 Верховний Суд України в ході спільного засідання всіх палат рішенням 42 з 48 суддів закрив «газову» справу Юлії Тимошенко. 24 червня 2014 був оприлюднений повний текст цього рішення, в якому суд прийшов до висновку про відсутність у даній кримінальній справі злочини.

Родина Юлії Тимошенко звернутися до Генеральної прокуратури України та Європейський суд з прав людини за фактом застосування сили до екс-прем'єра 20 квітня 2012 року.

У вересні 2013 року Комітет із запобігання катувань Ради Європи у своєму звіті заявив, що знайшов підтвердження того, що до Тимошенко в Качанівській виправній колонії застосовували силу.