Путін затягнув стару пісню про федералізацію України

Президент Росії Володимир Путін переконаний, що майбутнє в України є тільки в разі федералізації

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"Україна - складна країна, і не тільки за етнічним складом, а й за процесами її формування в сьогоднішньому вигляді", - сказав Путін.

На переконання Путіна, майбутнє в України є тільки за однієї умови – федералізація, адже він впевнений, що в Україні зазнають утисків представники нацменшин.

"Не вистачає, мені здається, розуміння того, що щоб бути успішними, стабільними, процвітаючими, потрібно, щоб усі люди, які на цій території проживають, якою б мовою вони не говорили (угорською, російською, українською або польською), відчували, що ця територія - їхня Батьківщина", - пояснив він. За словами Путіна, "для цього вони повинні відчути, що вони можуть реалізувати себе повноцінно тут не гірше, ніж на якихось інших територіях".

"Тому я не розумію такого небажання деяких політичних сил в Україні навіть слухати про можливість федералізації", - заявив російський лідер.

"Ми зараз чуємо про те, що мова може йти не про федералізацію, а про децентралізацію. Це ж все гра словами. Треба зрозуміти, що вкладається в ці поняття: децентралізація, федералізація, регіоналізація. Можна напридумувати ще десяток слів", - підкреслив Путін.