Росіяни ноги собі ламають, опіки термічні роблять, щоб не потрапити в Україну, - Васильєва

Російська правозахисниця Олена Васильєва повідомила, що росіяни завдають собі умисних травм, щоб не їхати воювати в Україну, а рефрижератори щоразу вивозять до півсотні тіл загиблих

Про це вона сказала в ефірі Еспресо.TV.

"Я називала цифру 4500 (загиблих російських найманців, - Ред.) і вона виправдана. За останній тиждень мені наші військові сказали, що я занижую цю цифру в рази і що 7000 мінімум. Говорили, що в кожному рефрижераторі, що виходить з України, складається до 50 тіл. Досить посадити людину в Ізвариному, щоб вона підрахувала кількість загиблих у цій війні", - сказала правозахисниця.

За її словами, рідні солдатів, що воюють в Україні, починають виходити на акції протесту, але російські ЗМІ не висвітлюють таку тему. 

"Наприклад, в Ленінградській області, в Кам'янці, останні два тижні вирували бунти дружин, намагалася туди журналістів послати - вони не хочуть знімати таке", - сказала вона. 

Також, Васильєва повідомила. що виплати, обіцяні Росією за участь у братовбивчій війні, не виплачуються, а росіяни масово намагаються завдати собі травм, щоб не їхати в Україну. 

"Єкатеринбург, Оренбург, Самарська область не отримує компенсації за загиблими.

Останнім часом мені військовослужбовці почали писати, дізналися про нас. Вони обговорюють всю цю тему на форумах.Настрій у всіх регіонів один - воювати ніхто не хоче. Люди, які зараз намагаються ухилятися від цих закликів, вони навіть ноги собі ламають, опіки термічні роблять, щоб потрапити в лікарню і не потрапити в Україну", - поділилась вона і додала, що у РФ скоро зовсім нікому буде воювати. 

"Багато з військових сходяться до того, що нікому буде воювати в Україні, тому що кращі були кинуті під Іловайськ, Дебальцеве і донецький аеропорт", - зазначила Васильєва. 

Нагадаємо, саме Олена Васильєва прогнозує швидке закінчення війни на Донбасі, через нестачу бажаючих воювати.