У Москві у полоні утримують щонайменше 20 українських військових, - російська правозахисниця (СПИСОК)

Російська правозахисниця, керівник групи у "Фейсбуку" "Груз-200 из Украины в Россию" Олена Васильєва повідомила, що до московских СІЗО відвезли щонайменше двадцятьох полонених під час АТО українських військовослужбовців

Про це вона розповіла у ефірі Еспресо.TV.

"Коли ми займалися "вантажем-200", дуже багато хто почав звертатися до нас у пошуках зниклих родичів і серед тих, хто вже є зараз в умовах обміну - це одна група людей, але чомусь з'явилася інша група людей, які були захоплені, потрапили в полон під час бойових дій, вони були відправлені в Росію, їм тепер закидають нібито незаконний перетин кордону, тобто люди по суті викрадені і вони деякий час перебували в Ростовському СІЗО, а потім були переведені в Москву. Я з деякими з їхніх родичів зв'язалася", - сказала Олена Васильєва.

"Я прочитаю кілька прізвищ, тому що мені необхідно знайти родичів полонених. Що потрібно робити родичам? Їм не потрібно їхати в Москву, бо вже був такий випадок, коли спробували родичі забрати з полону людину, їм пообіцяли повернути його, повернули, але тепер цих людей не випускають з Росії. Тому ваші родичі можуть спокійно зв'язатися зі мною, я вже домовилася з російськими адвокатами російського протесту, які будуть вам допомагати", - каже правозахисниця.

Список прізвищ полонених російсько-терористичними військами українських військових, які знаходяться у Москві (дані правозахисниці Олени Васильєвої мовою оригіналу):

Галич, Вленовский, Васильковский, Кимоть, Ярич, Назаренко, Куренной, Марухняк, Чип, Тичмук, Солонник, Цибин, Мирошниченко, Баранов, Маханько, Демьянник, Якименко, Моисеенко, Ревенчук, Тимощук (под вопросом), Бойко (под вопросом). 

Олена Васильєва закликала родичів цих військових звертатися до неї в групу у "Фейсбуці" "Груз -200 из Украины в Россию" або у редакцію Еспресо.TV.

"Тобто, будь ласка, дорогі родичі, звертайтеся або до мене в групу в Фейсбуці, або до редакції Еспресо, тому що мені це передадуть, знайдемо адвокатів і потрібно влаштувати дуже великий, серйозний показовий процес не такий, який хотів Володимир Путін, а справжній захист і повернення цих викрадених людей на вашу територію", - сказала вона.

За словами правозахисниці, за іншим списком полонених українських військових вона вже почала працювати з родичами.