Дід Мороз заспокоює росіян: Якщо є шишки і сосни, санкції не страшні

Головний російський Дід Мороз не відчув впливу санкцій, оскільки у нього є все необхідне, щоб протистояти економічним обмеженням

Про це він розповів «Російській службі новин», передає Еспресо.TV со ссылкой на Lenta.ru.

«Що таке санкції? У мене шишки на місці, ялинки, сосновий бір. У мене немає санкцій і не буде», - повідомив чарівник в інтерв'ю.

Дід Мороз зазначив, що особливості геополітичної ситуації навряд чи позначаться на його переміщеннях по світу. Зокрема, він має намір відвідати дітей, що живуть в Донбасі, а також побувати в Криму. «Для нас, чарівників, немає кордонів», - пояснив казковий персонаж.

Він також пояснив, чому на його день народження 18 листопада не прибули Санта Клаус і Святий Миколай з України. За його словами, у колег багато роботи, вони «займаються тим, щоби рік, що минає був трохи кращим, а новий - набагато кращим».

Нагадаємо, у березні, після того як Росія, всупереч озвученим попередження, визнала підсумки загальнокримського референдуму, підтримала одностороннє проголошення незалежності республіки Крим і прийняла її пропозицію про входження до складу Росії, США і Євросоюз, Австралія, Нова Зеландія і Канада ввели в дію перший пакет санкцій.

Ці заходи передбачали заморожування активів і введення візових обмежень для осіб, включених у спеціальні списки, а також заборону компаніям країн, що наклали санкції, підтримувати ділові відносини з особами та організаціями, включеними в списки. Крім зазначених обмежень, згорнуті контакти і співпраця з Росією та російськими організаціями в різних сферах.