Діти загиблих в АТО матимуть пільги на освіту

Діти, у яких батьки загинули в ході воєнних подій в Донецькій і Луганській областях, матимуть певні пільги на освіту

Про це в інтерв'ю журналу «Репортер» повідомив Міністр освіти і науки Сергій Квіт, передає УНН.

"Взагалі, я проти будь-яких пільг на освіту Але у цих дітей (чиї батьки загинули в АТО -. Ред) вони, звичайно, будуть. Вже є відповідний указ Президента", - зазначив міністр.

Він також спростував інформацію про те, що переселенцям нададуть перевагу при вступі до вузів на бакалаврат чи магістратуру на бюджетну форму.

"Це не так. Зокрема, бо є бали ЗНО. Так, ми звернулися до університетів із проханням приймати студентів з окупованих територій. Але мова йде не про бюджетні місцях, а про вільне слуханні. Тобто, якщо людина не вступила до університету, вона все одно має право вчитися. Відмовити йому можуть тільки офіційно в письмовому вигляді, причому тільки в тому випадку, якщо група повністю заповнена і кількість студентів-біженців в ній перевищує п'ять осіб", -. розповів Квіт.

Міністр зазначив, що всі студенти зі сходу, які виявили бажання навчатися на неокупованої території, влаштовані до вузів, навчаються безкоштовно, просто без стипендій.

"Незначна частина змогла повноцінно перевестися З наступного семестру вільні слухачі визначаться, де вони хочуть вчитися: у своїх вузах, які переїхали на територію, контрольовану українським властями, або в тих університетах, де вони знаходяться зараз Всі вони перейдуть в категорію студентів", - додав він.