Геращенко: З лютого Росія не передала Україні жодного злочинця

Наразі накопичилося вже понад 400 запитів до правоохоронних органів Росії по загально кримінальним злочинам

Про це заявив радник глави МВС Антон Геращенко, передає Еспресо.TV.

"Ми знаємо, що ці люди перебувають в Росії", - заявив він, говорячи про підозрюваних у вбивствах майданівців.

У якості прикладу Геращенко приводить гучні справи про викрадення Ігоря Луценка та вбивства Юрія Вербицького. Ці злочини повністю розкрито, справи вже знаходяться у суді. 

Встановлені дев'ять осіб, що були організаторами схеми залякування активістів Євромайдану. "Вони знаходяться у розшуку в Росії. Вони передані до Інтерполу, щоб їх затримали. Росія про це знає, але не робить нічого, оскільки безпосередній організатор викрадення Луценка і вбивства Вербицького є особою, наближеною до колишнього міністра внутрішніх справ Захарченка", - пояснив він.

"На нашу думку Росія не хоче арештовувати цих осіб і тим більше передавати їх Україні", - зазначив Геращенко.

Нагадаємо, активістів Луценка і Вербицького викрали з Олександрівської лікарні вранці 21 січня. За словами Луценка їх кудись відвезли, довго тримали в якомусь гаражі і били. Потім Луценко з пакетом на голові поставили на коліна біля дерева і залишили в лісі. Ввечері 22 січня в Бориспільській лісосмузі знайдено тіло Юрія Вербицького з наслідками катувань.

Київська міліція тоді заявила, що Вербицький помер "в результаті переохолодження", що пізніше спростувала медична експертиза. Пізніше правоохоронці затримали підозрбваних у викраденні активістів.