Мирослав Попович: Якщо ми закликаємо жителів Донбасу виїжджати, то маємо надати їм перспективи

"Заморозка" соціальних виплат та пенсій на підконтрольних бойовикам територіях Донецької та Луганської областей може призвести до гуманітарної катастрофи

Про це в коментарі Еспресо.TV повідомив український філософ, доктор філософських наук, професор, академік НАНУ Мирослав Попович.

"Безумовно вони (жителі окупованих територій – ред..) поставлені на грань гуманітарної катастрофи. Інша справа, що треба було думати, кого обираєте, і так далі. Це все так. Але таких маніпуляцій з людьми припустити не можна, які б вони дурні не були. Постанова ця була б цілком правильна, якби якісь вживались заходи, для того, щоб цих людей всіх влаштувати за межами окупованої території. Якщо ми закликаємо їх виїжджати звідти,  то, вибачайте, якісь перспективи мають бути", - зазначив Мирослав Попович.

За його словами, людям, які мають велике коло знайомств, легше впоратися з цими проблемами.

"Інтелігенції легше. Коротше кажучи, спочатку треба було почати хоча б будувати приміщення, що б хоча б дітей влаштувати,  а потім приймати хорошу і правильну постанову про те, що б всі одержували пенсії свої і зарплати там, де вони працюють. А що вже далі буде робити уряд, щоб не допустити гуманітарної катастрофи… Адже тепер він собі на плечі поклав велику ношу", - вважає Попович.