Підозрюваний у службовій халатності генерал Генштабу Назаров госпіталізований

Генерал-майору Генерального штабу збройних сил України Віктору Назарову, якому було вручено підозру у службовій недбалості, що призвела до загибелі 49 військовослужбовців ЗСУ, стало погано і він був госпіталізований

Про це повідомив генеральний прокурор Віталій Ярема на брифінгу в Києві, передає Еспресо.TV

"Сьогодні слідчим оголошено підозру Назарову Віктору Миколайовичу, заступнику керівника антитерористичної операції (АТО), генерал-майору. Після оголошення підозри Віктору Миколайовичу стало погано, у нього гіпертонічний криз. Перед тим, як обирати йому запобіжний захід, він потрапив у госпіталь", - заявив генпрокурор. 

За словами пана Яреми, головна військова прокуратура провела розслідування, згідно з яким, однією з причин цієї трагедії стало недбале ставлення військовослужбовців до виконання своїх службових обов'язків.

В свою чергу головний військовий прокурор Анатолій Матіос уточнив, що Віктор Назаров повідомлений в підозрі у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу ("халатне ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинені в бойовій обстановці").

Відповідаючи на питання журналістів, в чому конкретно підозрюється замначальника штабу АТО, Віталій Ярема сказав: "Він (Назаров, - Ред.) дав дозвіл на виліт, але не повністю були дотримані інструкції".

За словами генпрокурора, слідчий підготував подання на обрання генерал-майору запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, але оскільки він знаходиться в лікарні, то поки суд ще не вирішував це питання.

Військово-транспортний літак повітряних сил ЗСУ Іл-76 був збитий 14 червня під Луганськом. Загинули 49 військовослужбовців.