Російський міністр економіки "придумав" як довести жителям Росії, що вони не стали біднішими

Глава Міністерства економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв повідомив, що зниження світових цін на нафту не торкнеться бюджет Росії в 2014 і 2015 роках

Падіння вартості російської нафти, що продається за долари, компенсується зростанням курсу валюти США до рубля, заявив міністр в інтерв'ю "Ехо Москви", передає Еспресо.TV.

"Дивіться, у нас з вами середньорічний курс рубля до долара був, на цей рік запрогнозований на 37. Ціну взяли, припустили, що буде 100 доларів за барель. Перемножуємо на 37, отримуємо 3 тисячі 700. Ціна на нафту пішла вниз, а рубль до долара пішов угору. Тепер ми маємо 77 або 78 доларів за барель і 47 або 48 рублів за долар. Перемножуємо ці дві цифри, отримуємо ті ж самі 3 тисячі 700. Тобто рублева ціна нафти рівно така ж зараз, як була на початку року", - пояснив Улюкаєв.

Нагадаємо, за прогнозами Центру розвитку Вищої школи економіки ВВП Росії в IV кварталі 2014, ймовірно, продемонструє зниження в річному вираженні, а після Нового року, в I кварталі 2015 ця тенденція посилиться, що означатиме початок рецесії.

Раніше глава Мінекономрозвитку Росії Олексій Улюкаєв розповів, що до кінця першого кварталу 2015 рівень інфляції досягне в Росії 10% в річному численні. За підсумками 2014 інфляція досягне рівня 9%.