У Росії вигадали "Зелений коридор", щоб везти харчі до Криму

"Зелений коридор" для переправлення продуктів харчування в Крим відкрили в Новоросійському порту

Про це повідомляє прес-служба департаменту споживчої сфери Краснодарського краю, передає Еспресо.TV.

"З метою безперебійної доставки продуктів харчування на територію Республіки Крим АНО "Єдина транспортна дирекція" затверджено режим пріоритетних поставок, які можливо здійснювати по "зеленому коридору", а також перелік швидкопсувної продукції для забезпечення безперешкодного проходження через Новоросійський морський торговельний порт", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Перелік складається з 14 найменувань продуктів, в числі яких м'ясо, сало, ковбасні вироби, риба, молочна продукція, каші, дитяче харчування, цитрусові.

Раніше в Криму місцева "влада" визнала, що без поставок продуктів з материкової частини України не можуть забезпечити ввезення на півострів продуктів харчування. У зв'язку з нестабільністю поставок через поромну переправу через погодні умов, а також щоб уникнути недопущення дефіциту продуктів харчування і підвищення цін, влада Криму попросили Росію відкрити підприємствам України допуск до завезення продукції на півострів.

Водночас самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов ввів обмеження на вивезення з території півострова продуктів харчування.

Ліміт на вивезення "окремих соціально значущих продовольчих товарів" введений до квітня 2015 року.

.