В російському уряді вважають, що країну чекає рецесія тільки при $60 за барель нафти

Якщо світові ціни на нафту знизяться до $ 60 за барель, а США і їх союзники посилять свої санкції, економіка Росії в 2015 році зануриться в рецесію

Про це заявив агентству Bloomberg міністр фінансів Росії Антон Силуанов, передає РБК.

"Якщо ситуація погіршиться, рецесія неминуча. Якщо ціна на нафту впаде до $ 60 за барель, зростання економіки стане негативним", - заявив глава Мінфіну.

У ході сьогоднішніх торгів на біржі ICE Futures вартість бареля нафти марки Brent коливалася між $ 78 і $ 80, піднявшись на максимумі до позначки в $ 79,94, що на 0,8% вище за рівень закриття вчорашніх торгів. На мінімумі вартість бареля Brent опускалася сьогодні до $ 78,85.

Нагадаємо, також Силуанов в інтерв'ю "Ехо Москви" "придумав" як довести жителям Росії, що вони не стали біднішими.

"Дивіться, у нас з вами середньорічний курс рубля до долара був, на цей рік запрогнозований на 37. Ціну взяли, припустили, що буде 100 доларів за барель. Перемножуємо на 37, отримуємо 3 тисячі 700. Ціна на нафту пішла вниз, а рубль до долара пішов угору. Тепер ми маємо 77 або 78 доларів за барель і 47 або 48 рублів за долар. Перемножуємо ці дві цифри, отримуємо ті ж самі 3 тисячі 700. Тобто рублева ціна нафти рівно така ж зараз, як була на початку року", - пояснив Улюкаєв.