Венедиктов заявив, що хоче викупити "Ехо Москви"

Головний редактор "Эхо Москвы" Олексій Венедиктов заявив про те, що має намір до кінця поточного року внести офіційну пропозицію про викуп радіостанції

Про це він сказав на зустрічі журналістів "Ехо Москви" з головою ради директорів, керівником "Газпром-медіа" Михайлом Лесіним, передає Еспресо.TV з посиланням на "Українську правду".

У свою чергу, Лесін звернув увагу на те, що така пропозиція вже надходила, проте в усній формі; за його словами, міноритарії досі не назвали ціну.

Також, як повідомив 1-й заступник головного редактора радіо Володимир ВарфоломєєвЛесін на цій зустрічі зайняв максимально жорстку позицію щодо радіостанції. 

"Незаконний наказ по Плющеву скасовувати при нинішній позиції редакції не збирається, а рада директорів все одно розгляне запропоновані йому запитання (формулювання уточнять пізніше). Ось, власне, і все.

Напевно, були і якісь нюанси, більш зрозумілі тим, хто добре знає його манеру ведення "діалогу", але суті вони не змінюють", - написав російський журналіст і додав, що при цьому співробітники "Еха" залишились вірними собі.

"Еховці, а виступити встигли чоловік 20, були на висоті. Не прогнулися ні на дюйм, не здавши ні Плющева, ні Венедиктова, ні всю станцію. Для мене це найважливіше. Втім, я в цьому особливо і не сумнівався", - написав Варфоломєєв. 

Натомість, журналіст Віталій Рувинський радить не бути надто оптимістичними щодо долі опозиційного радіо. 

"Описувати 2,5 години зустрічі з Лесіним - довго, клопітно і безперспективно. Тому я про відчуття, тезисно.
1) Не поділяю оптимізм, що з'явився у деяких колег за підсумками зустрічі. Мої враження прямо протилежні.

2) Ключові рішення по радіостанції вже прийняті. Зустріч на них вплинути не могла, і не в цьому полягала її мета з боку Лесина. У чому вона полягала - у мене є кілька версій, однаково ймовірних. Та вони в загальному на поверхні.

3) Під час зустрічі ми (ми всі) допустили кілька серйозних помилок. Лесін свідомо спровокував нас на ряд речей і побачив саме ту реакцію, яку очікував.

4) Фактично жодного разу він не вийшов із себе, не сказав нічого конкретного, він проте проговорився цілком.Парадоксально, але від цього особисто мені легше не стало. З деякими наївними надіями жити було простіше.

5) Найголовніше. В черговий раз, з усією щирістю, яку він обов'язково повинен відчути, я висловлюю повну підтримку Саші Плющеву", - написав він.

Нагадаємо, одного з найстаріших працівників "Еха Москви" Олександра Плющева було звільнено за рішенням керівництва "Газпром-медіа". Причиною стала "нетактовна характеристика" смерті сина глави президентської адміністрації Сергія Іванова.

В свою чергу, за колегу заступився головний редактор радіостанції Олексій Венедиктов, якому тех пригрозили звільненням.