Посилене вивчення англійської мови в усіх навчальних закладах стане обов’язковим

Нова Коаліція планує підвищити рівень вивчення англійської в усіх навчальних закладах на всіх рівнях освіти

Про це йдеться у тексті документу, опублікованого на офіційному сайті Блоку Петра Порошенка, повідомляє Еспресо.TV.

Нова Коаліція планує ухвалити новий закон "Про освіту", що має підвищити якість української освіти. Зокрема, нова соціально-гуманітарна реформа передбачає забезпечення рівних можливостей доступу до якісної освіти кожної дитини, незалежно від фізичних можливостей, соціального статусу та місця проживання родини.

Окрім цього, під час ощадливого використання бюджетних коштів документ передбачає недопущення зменшення рівня оплати праці педагогічних працівників, а також зміну системи оплати праці педагогів із поступовим запровадженням стимулюючих доплат і кар’єрного просування для вчителів, які підтвердили свій професійний рівень під час незалежної атестації.

Освіту планують переорієнтувати на формування необхідних для життя ключових компетентностей, для цього – оновлення стандартів освіти, поступовий перехід до 12‐річного терміну здобуття середньої освіти з реалізацією профільного навчання. Підсилення вивчення англійської мови на всіх рівнях освіти. Участь у міжнародних порівняльних дослідженнях якості освіти.

Окрім цього, планують збільшити охоплення дітей дошкільною освітою, зокрема через доступ до послуг піклування, родинного виховання, розширення спроможності дитячих садків всіх форм власності, доступності їх послуг;

Усі заклади освіти мають бути спрямовані на патріотичне виховання.

Нова Коаліція планує запровадити нові технології в освіті, що сприятимуть збереженню здоров'я.

Усі навчальні заклади охоплять широкосмуговим Інтернетом.

Також передбачається утвердження на основі ухваленого Закону «Про вищу освіту» реальної університетської автономії, підзвітності за результати роботи, розвиток наукових досліджень, забезпечення справедливого прозорого вступу та викорінення хабарництва у вищих навчальних закладах. Внесення змін до Бюджетного Кодексу в частині забезпечення автономних прав ВНЗ з використання зароблених ними коштів та грантів.